Прес-реліз УПРАВЛІННЯ ДМС УКРАЇНИ В ПОЛТАВСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Невдовзі ЗНО-2022: виповнилося 14 років - час оформити ID картку!

Із 1 лютого цього року триває реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2022 року. Одним із етапів успішної реєстрації є підготовка комплекту реєстраційних документів, до якого входить засвідчена копія паспорта громадянина України. Паспорт громадянина України (ID-картка) видається особі при досягненні 14-річного віку.

Отож, якщо вам виповнилося 14 років і ви ще не стали власником біометричного документа ‒ ID-картки, необхідно звернутися до територіального підрозділу міграційної служби (контакти підрозділів Управління ДМС України в Полтавській області → https://dmsu.gov.ua/poltava/pidrozdily.html) для подачі заяви на оформлення ID (перелік необхідних документів →https://bit.ly/2SgmDBg).

Електронні сервіси ДМС «Перевірка стану оформлення документів»https://dmsu.gov.ua/services/docstate.html) або Чат-бот у Viberчи Telegram (посилання доступні на сайті ДМС −https://dmsu.gov.ua/) допоможуть відслідкуватиготовність документа.

За 20 робочих днів отримаєте свій перший паспорт громадянина України у формі картки. Адміністративна послуга безоплатна для громадян, які досягли 14-річного віку.

Якщо до оформлення паспорта не зверталися до Податкової служби за отриманням реєстраційного номера облікової картки платника податків,маєте змогу скористатися комплексною послугою для підлітків, що передбачаєоформлення паспорта громадянина України у вигляді ID-картки при досягненні особою 14-річного віку з одночасним присвоєнням їй реєстраційного номера облікової картки платника податків.Послуга надається підрозділами Міграційної служби безкоштовно.

Нагадуємо, що під час дії карантину оформити ID-карткуможливо за місцем звернення. Виникли питання - звертайтеся на номер телефону «гарячої лінії» (0532)60-89-69 або у соціальній мережі Facebook УДМС України в Полтавській області https://www.facebook.com/udmspl

Кiлькiсть переглядiв: 38

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.